tirsdag, mars 18, 2008

Det store påskequizmysteriet, tredje del

Del 3: Interrogasjon
Kjersti, som det ordensmennesket hun er, mente at gruppa nå var oppe i en situasjon som krevde is i magen og kalde hoder for å løses, og hun foreslo at de resterende åtte skulle sette seg rundt frokostbordet og diskutere hvor Hanne Mari kunne ha tatt veien mens de fikk i seg litt mat.

Kjersti gikk bort til kjøkkenet og hentet kasserollen med de kokte eggene i og hun delte ett ut til alle som satt ved bordet. Da hun hadde delt ut til de som skulle ha, satte hun den tomme kasserollen tilbake på kjøkkenet før også hun satte seg ved bordet. Den første som brøt stillheten var Viktoria som hadde bestemt seg for å notere klokkeslettet da de oppdaget at Hanne Mari var borte i Filofaxen sin, men som ikke kunne finne boka si noe sted.

”Hei, vi er faktisk i en veldig alvorlig situasjon her”, sa Viktoria, ”hvem har tatt Filofaxen min? Hvem vil ikke la meg notere ned fakta?” Viktoria var oppriktig sint og hun lente seg over bordet for å få alles oppmerksomhet. Ingen svarte.
”Det er i hvert fall ikke jeg”, sa Kjersti til slutt, ”jeg vet alltid hvor jeg har sakene mine! Og hadde det vært opp til meg hadde vi dessuten kjørt snøskuter opp hit og ikke bil, og da hadde vi aldri havnet i denne innesnødde situasjonen! En skuter kommer seg fram overalt og vi kunne lett kjørt ut og sett etter Hanne Mari eller kjørt ned til Båtsfjord etter hjelp nå!”
”Filofaxen min!”, ropte Viktoria igjen.

”Det kan jo virke som om noen prøver å ødelegge for Hanne Mari og Viktorias quizdeltakelse”, sa Kjersti.
”Sabotere?”, spurte Sandra. ”Ville det ikke være å sabotere for hele laget dersom noen bestemmer seg for å fjerne en deltaker? Da mister vi jo plutselig en ekspert!”

”La oss tenke litt over saken”, sa Annette som allerede hadde begynt å skissere opp en tegning over hytta, uteboden og området rundt på en serviett for å få bedre kontroll på de stedene det var mest sannsynlig at Hanne Mari skulle befinne seg. Og Annette fortsatte: ”Dersom Hanne Mari ikke lengre befinner seg inne i hytta, må hun ha forlatt stedet i går kveld ettersom Chris ikke så andre spor enn sine egne på trappa i morges.”

”Jeg finner henne først!”, ropte Frode entusiastisk og begynte å lete høyt og lavt rundt i hytta. Han løftet på sofaputer og åpnet kjøkkenskap.
”Å herregud”, sa Annette uten et snev av ironi i stemmen og himlet med øynene.

Ulrikke hadde vært stille lenge, men hadde nå noe å si: ”Kjersti, hvor lenge var du egentlig alene på kjøkkenet i morges?”
”Hvordan det?”, svarte Kjersti og var klar til å angripe beskyldningene som tydeligvis skulle komme fra Ulrikke.
”Jo, Kjersti, du vet godt hvor mange personer vi var som opprinnelig skulle spise frokost her i dag, så hvorfor kokte du bare åtte egg? Kasserollen er jo tom nå.”

Vegard gløttet litt opp fra PC-en han hadde tatt med seg til bordet. De andre trodde kanskje han satt og la en kabal eller noe slikt, men, som vanlig, var det igjen Facebook som gjaldt. ”Hvem sier at det ikke er Chris som har gjort det?”, sa Vegard til resten av gruppa, men tydelig mest rettet mot Ulrikke som satt på motsatt side av bordet. ”I går kveld så jeg at Hanne Mari tok et glass BonAqua mens Chris var på badet, og han har jo vært veldig påpasselig med den der vanndrikken sin siden vi kom opp hit. Jeg ble faktisk litt overrasket da han i morges ville spandere på oss alle!”

Ulrikke ga Vegard et surt blikk, men så deretter over på Chris. Alle rundt bordet så faktisk på Chris nå og ventet på at han skulle forsvare seg mot Vegards beskyldninger. Chris sa ingenting, men stirret ut vinduet.

”Hva er det?”, spurte Sandra. Chris fortsatte å stirre ut vinduet og nå reiste han seg opp og pekte ut.
”Isbjørn, isbjørn!”, ropte han febrilsk og var helt vill i ansiktet.
”Slutt nå, Chris”, brøt Ulrikke inn, ”vi har viktige ting å diskutere og dessuten finnes det ikke isbjørner her!”
”Hva mente han med det?”, spurte Viktoria Ulrikke. ”Så han virkelig en isbjørn?”
”Neida”, sa Ulrikke for å roe ned både Viktoria og alle de andre som hadde glemt Hanne Mari-saken for et øyeblikk. ”Chris er fra Berlevåg skjønner du, og berlevåginger ser isbjørner overalt!” Men utenfor hytta, i snøstormen, kunne resten av gruppa likevel skimte omrisset av en skapning…

Så, hva har skjedd med Hanne Mari? Har en av de andre på quizlaget hatt til hensikt å overta hennes ekspertfelt? Var ett enkelt glass BonAqua nok til å bringe fram en helt ny side av Chris? Hva hadde Kjersti tenkt da hun kun kokte åtte frokostegg til ni personer? Hvor er Viktorias Filofax? Hva driver Vegard egentlig med på nett? Og hva eller hvem befinner seg utenfor hytta?

Vet du?

Kommentarer fra forfatteren
Forfatteren vil gjøre oppmerksom på at alle karakterer gjengitt med navn i dette påskemysteriet er faktiske personer. Ting som blir sagt og gjort i denne historien, har ikke nødvendigvis skjedd i virkeligheten (dere vet det dere som var det da det eventuelt skjedde), men med den kjennskapen om de forskjellige personene forfatteren har, er situasjonene konstruerte med en sikkerhet på at de kunne ha hatt rot i virkeligheten. Håper ingen ble fornærmet over at noen av deres personlighetstrekk kanskje ikke alle visste om fra før her er tatt fram i offentligheten, men dersom det skulle være tilfelle, vil forfatteren at dere skal ta en titt på dere selv: Det er jo slik dere er!

Legg igjen en kommentar og fortell hva du tror har skjedd med Hanne Mari!

Glad påsk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror hun gikk ut tidlig på morran for å tisse i snøen. Hun smatt på seg de store støvlene som sto y yttergangen før hun gikk ut. Det var ikke lurt, snøen var nemlig så dyp at støvlene ble fyllt i ett jafs. Dermed står hun altså fast i seen rett rundt hytteveggen. Gå bare ut og kikk.
Mamma

bajs sa...

Jeg tror jeg ble møkk lei av alle nordleningene, så jeg ringte diplomat-pappaen min som da sendte et helikopter fra NATO til å hente meg. Dermed ingen spor i snøen :D

Anonym sa...

det har jeg overhodet ingen tro på hanne. alle som kjenner deg vet jo at du elsker nordleninger;)

Anonym sa...

Har Hanne Mari snedd ned så hun for en småtrøtt berlevåging ser ut som en isbjørn ? Eller er det Halvdan som har kommet fra Kjerringøy og står der med rim i skjegget, iført sin hvite Poco Loco-dress fra nittitallet?

All erfaring tilsier at Annette sannsynligvis har noe å gjøre med den forsvunne filofaxen.

En annen forklaring kan være at Ulrikke i sin nysgjerrighet og higen etter ny viten har "lånt" filofaxen og funnet en orddelingsfeil. Raseriet som fulgte, kan ha resultert i Hanne Maris forsvinningsnummer.

Sjonkel Poirot

Anonym sa...

Trur det var Frode og Annette i et komplott som fikk ho til å forsvinne!! Frode bruke ikke å rope entusiastisk, og heller ikke være den første til å leite:) Så når Annette himla m øyan, så tenkte ho "Herrrregud, han blir å avsløre hele greia sånn som han holde på..." Stemme det?? Adferden avslørte dem:)
tante