mandag, mars 17, 2008

Det store påskequizmysteriet, andre del

Del 2: Spekulasjon
Kjersti var den første som var oppe morgenen etter. Hun gikk straks inn på kjøkkenet og begynte på frokosten, og mens hun ventet på at vannet til eggene skulle koke, gikk hun ut i yttergangen for å stille opp resten av gjengens sko på en skikkelig måte. Det kunne da vel ikke være så vanskelig å kle av seg en og en sko og stille dem fint opp ved siden av hverandre når man kom inn? Var det virkelig nødvendig og hive dem av seg?

En halv time senere våknet også Viktoria og gikk ut i kjøkkenet til Kjersti. Med seg hadde hun den lille, sorte boka hun alltid hadde under armen. Det var en Filofax der hun skrev ned alt hun skulle gjøre og alle avtaler. Viktoria var god på planlegging, men verre på gjennomføring, det visste i allefall Ulrikke og Hanne Mari!

Kjersti skvatt litt da hun plutselig så at hun ikke lengre var alene i kjøkkenet, og sa god morgen til Viktoria.
”Ja, god morgen”, hilste Viktoria tilbake. ”Du, jeg har et spørsmål til deg som styrer her inne på kjøkkenet”, fortsatte hun.
”Bare kom med det”, svarte Kjersti.
”Når tror du middagen er klar i kveld? Jeg tenkte nemlig å skrive klokkeslettet ned i boka mi”, sa Viktoria til Kjersti. Kjersti ble litt satt ut. Hun hadde tenkt på alt, hva de skulle ha til middag, hvordan det skulle lages og hvilke tallerkener de skulle spise på, men ikke når de skulle spise, og det sa hun til Viktoria. Viktoria ble litt snurt. Hun hadde da vitterlig ikke reist så langt, helt fra Bodø, for å bo på en hytte og delta på Ulrikkes quizlag når ting ikke engang var skikkelig planlagt.
”Vi får komme tilbake til det, da”, sa hun til Kjersti og gikk bort og satte seg ved spisebordet og leste i et av Vegards Se&Hør mens hun ventet på at resten skulle våkne og frokosten skulle bli klar.

Snart våknet resten av gjengen en etter en, og de kom og satte seg ved bordet. Annette og Frode kom løpende bortover gangen for de ville begge sitte på den innerste stolen ved vinduet. Da Ulrikke kom ut fra soverommet, hadde hun allerede på seg treningsklær og ville ut å løpe en tur før frokost. Ulrikke gikk bortover gangen mot stua, men var for opptatt av å telle pulsslag til å oppdage at Sandra sto på lur bak en dør klar til å skremme henne. Sandra kastet seg over Ulrikke idet hun gikk forbi.

”Har du ikke sett været ute?”, spurte Sandra Ulrikke etter at hun hadde brutt henne ned i gulvet og satte skrevs over henne.
”Sandra, slutt å være så voldelig!”, ropte Ulrikke tilbake. ”Og nei, jeg har ikke sett på været” Sandra bare lo og gikk av Ulrikke slik at hun fikk reise seg opp på beina igjen.
”Det har snødd og snødd i hele natt”, sa Sandra og fortsatte: ”Veien er nedsnødd og det er nok helt umulig å løpe ute nå”. Ulrikke var litt skuffet, men gikk så bort til spisebordet sammen med Sandra og satte seg ned for å vente på Vegard, Chris og Hanne Mari, de eneste som ikke hadde stått opp.

Det tok bare et par minutter før Vegard og Chris også kom ut av soverommene sine og ut til de andre. Chris var i godt humør for han hadde allerede vært ute på trappa og hentet inn en pose isbiter og hadde med seg glass og BonAqua til alle som ville ha. Da kjenningsmelodien til nyhetene på radioen kom på luften, slapp Chris det han hadde i hendene og dirigerte med musikken. Vegard var mer morgengretten. Han var firkantet i øynene etter å ha sittet på nett hele natta, og da han passerte Chris bare fnøs han av at noen kunne være i så godt humør så tidlig på formiddagen.

Etter enda mer venting begynte folk å bli sultne og det var bare Hanne Mari som manglet. Alle lurte på om ikke lagets sørlending også skulle spise frokost, og Viktoria bestemte seg for å gå bort til romkameraten sin for å høre om hun ikke også skulle stå opp snart. Like etter kom Viktoria løpende tilbake til de andre.

”Hanne Mari er ikke i sengen sin”, sa hun med gråtkvalt stemme til resten av quizlaget som satt rundt spisebordet.
”Hæ? Hva mener du?”, sa Ulrikke samtidig som hun kneppet av seg pulsbeltet hun likevel ikke hadde fått bruk for denne morgenen.
”Hanne Mari er ikke på soverommet og jeg har sett på badet, hun er ikke der heller”, nesten hylte Viktoria ut og sa videre ”hvor er hun?”

De syv rundt bordet og Viktoria som sto ved siden av bordet så alle på hverandre. Ingen hadde sett Viktoria siden sist kveld da de alle hadde gått og lagt seg.

”Jeg tror ikke hun kan ha dratt fra hytta”, sa Chris som var den eneste av lagmedlemmene som hadde vært utenfor døren denne dagen. ”Det har snødd ganske heftig i natt, men det var ingen spor på trappa før jeg gikk ut etter isbitene”, forklarte han videre.

Spørsmålene hopet seg opp i hodene til dem alle sammen. Hva kunne ha skjedd med Hanne Mari? Hadde Kjersti, som var den som hadde vært først oppe og som hadde vært alene i minst en halvtime, noe med dette å gjøre? Var det romkameraten til Hanne Mari, Viktoria, som hadde en etter hvert ganske så kjent semen/sea men-misforståelse pågående med Hanne Mari, som nå hadde sett sitt snitt til å gjøre slutt på krangelen en gang for alle? Kunne Filofaxen avsløre noe? Hadde kanskje Frode og Annette en ny, forferdelig konkurranse på gang? Kunne Chris ha vært den som først hadde sett seg lei på Hanne Maris gjentatte nordlendingsvitser kvelden i forveien? Hvor lei seg for at hun ikke hadde fått sin egen karikaturtegning på Facebook slik de andre fra gamleklassen i Belgia hadde var egentlig Ulrikke? Hadde Vegard oppdaget at Hanne Mari også hadde tatt opp gamle bloggeinteresser på nett, og var han nå redd for hennes konkurranse om publikumet? Og var det tilfeldig at Sandra kom til hytta først etter at Hanne Mari hadde lagt seg?

2 kommentarer:

bajs sa...

”Når tror du middagen er klar i kveld? Jeg tenkte nemlig å skrive klokkeslettet ned i boka mi”, sa Viktoria.hahahahahaha!!

Orke at jeg er den første til å forsvinne....liker du meg ikke? :(

Anonym sa...

Tror Vegard er involvert. Han har nok sendt henne i cyber space for han vil ha deg for seg selv
Elin