mandag, mars 17, 2008

Det store påskequizmysteriet, første del

Det store påskequizmysteriet er en påskefortelling i flere deler (så mange jeg har inspirasjon til å skrive og gidder å fullføre). Delene legges ut her på bloggen min etter hvert som de har blitt skrevet, og heder og ære går til den som finner ut hva som har skjedd her. God påske!

Del 1: Presentasjon
Påsken nærmet seg og med det selvfølgelig også den store, årlige Påskequizen. I år hadde Ulrikke bestemt seg for å sette sammen med perfekte quizlag som skulle vinne hele quizen, og nå skulle hun ta med seg laget sitt til hytta på fjellet slik at alle deltagerne kunne bli bedre kjent med hverandre og slik at de skulle kunne øve litt.

I bilen opp til hytta satt det åtte personer: Ulrikke, Chris, Hanne Mari, Viktoria, Vegard, Kjersti, Annette og pappa Frode. Sandra skulle også være med på laget, men fordi hun ikke hadde rukket å pakke ferdig før avreise, skulle hun komme kjørende etter så snart hun var ferdig.

Ulrikke så på de andre i bilen og hun var godt fornøyd med quizlaget hun hadde valgt ut, her hadde hun eksperter innen alle emnefelt. Chris skulle stå for svarene på alle filmrelaterte spørsmål. Han hadde nemlig sett det av filmer som var verdt å se, og dessuten kunne han masse om musikk også. Hanne Mari og Viktoria var med som representanter for Waterloo Halvdan-crew. Hanne Mari hadde ikke vært sen om å hive seg med på quizlaget og la belgiske slott være belgiske slott for en tid og reise nordover. Med på turen tok hun Viktoria, og sammen utgjorde de ekspertpanelet på små fakta om alt mulig og amerikanske såpeserier. Vegard skulle være lagets vandrende Se&Hør, for han visste alt om hvilke kjendiser som var sammen med hvem, hvem som var gravid og hvem som hadde operert inn silikonpupper det siste året. Kjersti var også selvskreven på laget, noen måtte da sørge for at spillet fulgte alle regler og at alt gikk ryddig for seg når konkurransen skulle sette inn! Annette og Frode var ikke med fordi de hadde et spesialfelt, men på grunn av sine konkurranseinstinkt. Det gikk alltid konkurranse i alt de gjorde, og ordet ”taper” fantes ikke i deres vokabular. Ulrikke, lagets høvdinne, var ekspert på norsk språk og grammatikk, og orddelingsfeil så hun på som den største synd som kunne begås. Sandra var med fordi hun visste generelt alt om alle, og dersom det skulle gå nedover med quizlaget vårt, hadde hun nok alltid en eller annen historie om motspillerne våre hun kunne presse dem med.

I bilen på veien opp til hytta planla de hvem som skulle gjøre hva for at ankomstrutinene på hytta skulle bli gjort raskest mulig. Noen skulle få varme i hytta, andre skulle måke av trappa og så måtte mat og bagasje bæres inn. Da de kom fram, gikk ikke ting helt som planlagt. Hanne Mari og Viktoria tok seg til å lage engler i snøen. Stakkars Hanne Mari som hadde bodd store deler av sitt liv i Belgia, hadde ikke sett bakken fullstendig dekket av snø siden hun en gang for mange, mange år siden hadde vært med mammaen sin til Harstad, og Viktoria viste henne hvordan bare en nordlending kan base! Ulrikke og Chris ville nå aller helst bære inn alle de tjuetre kassene med BonAqua de hadde med seg, og da de hadde gjort det ville Chris prioritere å fylle isbitposene sine med vann og legge dem til frysing ute i snøskavla. Vegard løp febrilsk rundt inne i hytta med PC-en sin over hodet for å søke etter tilgjengelige, trådløse nettverk. Han var helt avhengig av å få oppdatert Facebook-statusen sin, sa han, og å bli her oppe i fjellheimen uten nettilgang var for han uaktuelt! Frode og Annette løp om kapp bort til uteboden for å hugge ved til peisen. Annette var lettest til fots og kom først fram. Vel framme løftet hun bommen foran døra bort og gikk inn. Inne i uteboden lå det opphugget ved og store kubber om hverandre og hulter til bulter, og midt på gulvet sto en stubbe og en øks. Da Frode også kom seg inn, foreslo han at de bare kunne samle sammen alle de ferdighugde vedkubbene og bære de inn i hytta for å begynne å fyre, men Annette så litt mer langsiktig på oppgaven de var blitt tildelt, og hun ville heller at de skulle sortere ut de stykkene som var ferdig hugd opp for deretter å hugge opp resten; de kunne jo komme til å trenge mye ved siden det var meldt mye snøvær det neste døgnet. ”Første mann”, ropte Frode og en ny tevling mellom de to var i gang. Samtidig inne på kjøkkenet var Kjersti i gang med å fylle skapene med maten de hadde kjøpt med seg. Alle posene og boksene ble stilt på fine rader etter størrelse og bruksområde i kjøkkenskapene.

Da alle var ferdige med sitt, satte syv av quizlaget seg rundt stuebordet, bare Hanne Mari var for trøtt og gikk for å legge seg litt tidligere enn de andre. Inne i hytta hørte resten snart en dunkende bass fra utsiden. Ulrikke gikk bort til vinduet for å se ut. Der kom Sandra kjørende i Leffens røde Volvo med technomusikken usannsynlig høyt på stereoanlegget. ”Den CD-en skal destrueres”, sa Ulrikke til seg selv, og etter at Sandra også hadde fått kommet seg inn i hytta, foreslo Ulrikke for resten av gjengen at de skulle ta tidlig kveld. Alle visste at i morgen ventet lange og harde quizforberedelser, så alle pusset tenner og gikk til sengs.

Det ble mørkt ute og snart stille i hytta. På utsiden lavet det ned store flak med snø og sikten var dårlig. Annette fikk ikke sove for i naborommet lå Vegard i en køyeseng med PC-en på fanget og skrev febrilsk på tastaturet. Han hadde nok ikke funnet noe nett her oppe, men det de andre ikke visste, var at Vegard hadde sikret seg i tilfelle en slik situasjon, og før avreise hadde han kjøpt seg mobilt nettverk. Nå lå han og chattet på MSN med servitører han hadde møtt i Praha da han var der på klassetur uka før påske og sjekket om noen hadde taget nye bilder av han på Facebook.

Fortsettelse følger...

Ingen kommentarer: