fredag, november 24, 2006

Ulrikke og sjokoladefabrikken

Bussen kjørte oss lengre og lengre inn i en trang bakgate før bussjåføren slapp oss av ved en garasjeport. Vi var litt skeptiske da vi gikk inn, men på baksiden åpenbarte en hel verden i sjokolade seg for oss!
Her er et bilde av sjokolademesteren. Gjett om han kunne alt om sjokolade, og innimellom (hele tiden) husket han på å si at han hadde verdens beste jobb. Og vil du vite hvordan en sjokolademaker unngår å bli feit?
http://s58.photobucket.com/albums/g266/ulrikkeg/?action=view&current=Fat.flv

Her går sjokolademannen rundt for at alle skal få smake på sjokoladen hans. Noen spurte om det ikke var uhygienisk at 40 stykker skulle dyppe fingrene i den samme sjokoladen. "Nonono, the chocolate will stick to your finger." Kanskje ikke helt slik de gjør det hos Nidar, men... Denne mannen kunne virkelig sjokolade. Han fortalte at han hadde vunnet priser i bårde New York, Atlanta og Brussel og han hadde laget smaksprøver av vinnersjokoladen med ekte gull på til oss. Her var det første mann til mølla og det var kun de som var raskest fram som fikk smake.


Det er som en vis person sa en gang: "Mænnesket ælsker at kongurrære og med det oppnår han en glæde, næmligen vinderglæden." Det var jeg som sa det en gang jeg var i Danmark, men vi ble alikevell fornøyde, for da vi gikk ut av fabrikken igjen fikk vi alle sammen gaveposer av fabrikkeieren. Alt var ikke like godt, noe var mer et lite piece of art enn nammis. Så langt i jakten på den beste sjokoladen: Le chocolatier Manon - norsk melkesjokolade: 0-1. På bilde er Marie, jeg og Viktoria som viser fram sjokoladeposene våre.

Lurer du på hvor mye griseri det blir om du heller 14 kg flytende sjokolade utover en gravstein?
http://s58.photobucket.com/albums/g266/ulrikkeg/?action=view&current=PB240535.flv
Bilder og video fra min granna Carl.

Ingen kommentarer: