onsdag, mars 21, 2007

Ja, vi vil være med å leke!

Til lille og akk så ubetydelige Norge: "Fint dere har meninger, men gå nå ut så vi kan bestemme her!"

Det er i allefall det inntrykket jeg fikk av hvordan Norge må ta ting når vi bare er på "besøk" i EU-Brüssel etter en dag rundt i Schuman-kvarteret i byen ... Samfunnsfaglærer Micke tok klassen og samhällssvenskene med til Brüssel for en dag rundt i EUs korridorer, og det var faktisk ganske spennende!

Det første som sto på planen, var møte med Moderatarnas Christofer Fjellner i EU-parlamentet. Han var selvfølgelig fashionable late, så hans norske (!) assistent (en av to nordmenn i parlamentet) prøvde så godt han kunne å underholde oss med å fortelle, la oss stille ham spørsmål og sjekke mobilen sin hvert tiende sekund!

Så dukka hovedpersonen opp. Jeg vet ikke om han er så kjent i Sverige, men han visste i allefall å oppføre seg som en kjendis-politiker! Han er nok en av dem som veldig gjerne hadde stilt opp i Se & Hør og posèrt på bilder med en stor fakkel under overskrifta "Jäg brinner för EU"! Hjemmesiden hans (v2.joinfjellner.nu/?page=0), som vi hadde skummet igjennom på forhånd, hadde gitt oss et helt riktig inntrykk av Fjellner skulle det vise seg. Uansett hva spørsmålet var, hadde han brennende meninger om saken, og pressebildene som er lagt ut - vel, de sier egentlig mer om personligheten hans enn tusen ord! Verdt å ta en titt på mobilbloggen hans, kanskje han får tid til å legge inn bildene vi tok av oss innimellom de viktige cocktailpartyene!


Den store møtesalen i EU-parlamentet. I dag gikk det på tysk, hørtes det ut som.

Etter lunsj bar det avgårde videre nedover Scuman-kvarteret for å møte den norske delegasjonen i Brüssel. Nordlendingen som møtte oss i toppetasjen fortalte oss mer om hva vi går glipp av siden vi ikke er medlem i EU, og hvordan delegasjonen må snike seg rundt på EU-møter de ikke blir bedt til og skaffe seg viktige dokumenter gjennom sine kontaker.

Her er vi, gjenget på tur, oppstilt foran det norske riksvåpenet - vi skulle tatt nasjonalsangen!





Ingen kommentarer: