mandag, januar 15, 2007

Da vi oppdaga Brüssel

Man kan liksom ikke ha bodd i Brüssel i snart et halvt år og bare ha sett handlegata og gått forbi Manneken Pis! Her måtte det noen seriøse kulturelle opplevelser til, tenkte vi nordmenn, og dro inn til Brüssel på lørdagen for å oppdage byen!

Meg, Marie, Viktoria, Benedicte og Hanne Mari.

Turistbilde tatt utenfor Palais de Justice. Herifra fikk vi utsikt til hele den nedre delen av byen.


Fra Bruxelles Central var det bare å følge de japanske turistene i jakten på serverdighetene. Når de stoppa opp og tok bilde, gjorde vi det samme! Her er det oppstilling foran Palais Royal de Bruxelles. Et prominent eksempel på arkitektur fra renessansen (står det på Wikipedia). Dette må vi fortelle historielærer Micke!

Etter å ha besøkt slottet lot vi turistgruppa fare og Benedicte tok frem kartet, men som hun selv sa: "Kartet virker ikke". Og det var jo sant, da... Det viste jo ikke veien! Etter litt vandring hit og dit kom vi til Avenue Louise, et av de finere strøk i Brüssel og gata der de store designerne har butikker. Det var en del folk som stoppet opp og lo av oss da vi stilte oss opp og tok bilder som dette!

På veien til et eller annet kom vi over en stor folkemengde som hadde samlet seg midt på gata. Vi rusla bort for å se hva som foregikk og snart sto vi der alle sammen med hvert vårt flygeblad i hånda og var deltagere i en demonstrasjon mot (eller kanskje det var for?) den (tidligere?) belgiske kolonien i Kongo. Vi måtte bruke litt fantasi for å tyde budskapet, men at det var flamlendernes som hadde skylden for elendigheten, det er i allefall sikkert!




Benedicte, Marie og jeg etterligner statuer.

Dagen ble lang med mye gåing og venting. Da blir man lei og gnagsårplaster må skiftes! Å være turister er hardt arbeid:)

Da vi var ferdige å være turister, tok vi toget tilbake til Waterloo og dro hjem til Benedicte og laga middag og så på film. Gjett om man sov godt den natta!






Ingen kommentarer: