onsdag, desember 29, 2010

Juleferien 2010


Julefeiring hjemme i Båtsfjord er en evig jakt på den skyldige eller utvalgte, alt etter som.

Jakten begynner ofte kort tid etter at flyet mitt har landet på flyplassen. Hvem skal få kjøre bilen ned fra flyplassen? I år ble det Annette, både fordi hun kommer til å kjøre opp før meg (bryr meg ikke!) og fordi jeg ikke kunne huske rekkefølgen på pedalene sånn i farten. Videre må det utpekes en skyldig når jakka er borte, noen har lånt hårsprayen eller den siste julebrusen er drukket opp. Ingen har noen gang noe med noe å gjøre!

Diskusjoner blir det også, og de handler om alt mellom himmel og jord, bokstavelig talt. Å prøve å overbevise noen om at danskene feirer nyttårsaften samme dag som oss er ikke så lett når britene samtidig åpner julegavene en dag etter oss. Som om vi ikke er forvirra nok fra før om når Jesus ble født, på julaften eller første juledag, forteller Wikipedia at det helt sikkert kanskje var i mars eller noe.

Vi har også tatt med oss jakten på den utvalgte ut på bygda. I dag til fotografen. Får en måned siden eller noe fikk mamma en fotografavtale til hele bølingen hos en fotograf i romjula. Hun slapp ikke bomba før noen dager innen vi reiste hjem, så ingen kunne trekke seg. Det ble litt puffing da noen måtte være den første å gå inn i studioet, kan man vel si. Vi holdt maska alle sammen så lenge det pågikk, og Marthin tok det til og med så høytidelig at han ba fotografen om tillatelse før han entret det hvite papiret. Det gjorde han ikke da han fikk strekk av å sitte på huk på gulvet og måtte rulles av papiret igjen så han kunne tøye litt på fotografens stuegulv.

Ingen kommentarer: